Сапьори твърдят: Голяма част от Украйна е минирана

Това са много "опасни територии", казват експерти
22 мар 2022 07:39, Александър Попов
32
Сапьори твърдят: Голяма част от Украйна е минирана
Снимка: БГНЕС

Най-малко 82 525 квадратни километра от територията на Украйна е минирана, съобщи Асоциацията на сапьорите на Украйна пред ВВС.

В публикацията си във Facebook експертите предупреждават, че това са много „опасни територии“.

Към момента не е ясно каква част от минираната територия е била класифицирана като минирана още преди руската инвазия на 24 февруари.

Информацията е изчислена с помощта на геоинформационен софтуер съвместно с украинския оператор за противоминни дейности Demining Solutions, съобщиха от асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: миниукрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
2
 
! Отговори
СЛАВА НА УКРАЙНА ! преди 2 години
ТАКТИКАТА НА "ИЗГОРЕНАТА ЗЕМЯ"----ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ И ТАКТИКАТА НА УКРАИНЦИТЕ , СРЕЩУ РУСКИТЕ ЗВЕРОВЕ И АГРЕСОРИ И ДА НАПРАВЯТ УКРАЙНА , ГРОБНИЦА ЗА РУСКИТЕ ГАДОВЕ...!!!!....МИНИРАЙТЕ И РАЗРУШАВАЙТЕ ВСИЧКО , КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА ОТ РУСКИЯ АГРЕСОР ,БРАТЯ...!
22
3
 
3
 
! Отговори
Сървар преди 2 години
Да така е Съветската пропаганда ни натрапи близки връзки с Руските хора а действително връзките са били с Украинския народ.още повече че Комунизма доиде от Русия съсипа и нас и Украйна/ 20 мил измряха от глад там от Сталин/и соц лагера ,И сега Руските Путинофоли разрушават къщи болници ,театри варварство е това по голямо от Немското през 2рата СВЕТ ВОЙНА
21
5
 
3
 
! Отговори
Найко преди 2 години
Путин направи така че и хора обичащи руския народ да го намразят,защо не се поставим на мястото на украинците и да видим след като военната машина на Русия която вече 20 год .само се въоръжава нападне нас ,как ще реагираме .А като помисля ще видим че Украйнския народ ни е по близък от Руския 1 ,Украйна взима писменост и Християнство от нас и го дав на Русия след това .Нашите възрожденци са учили почти всички в Украйна-Одеса Харков Киев .В Украйна са избягали\не в Русия/ хиляди българи от турц
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей русолизците, какво ви пречат мините, те пречат на военните действия, а това вашето е "операция". Да не е станала война?
19
1
 
0
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
До БобиДоста лъжи се изписаха вече. Една след друга лъсват. Припушващият кюнец, сниман ВРЪЗ ЗДРАВИЯ ПАВАЖ, който руската пропаганда обяви за Точка У е една от тях. https://duma.bg/obstrelyaha-donetsk-sas-zabraneni-bombi-n255154
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после като почнат да се взривяват мирни хора,пак Русия ще е виновна?
17
1
 
1
 
! Отговори
шопа преди 2 години
Е кък ще я жънът пшеницата???
16
1
 
8
 
! Отговори
gergi преди 2 години
До Правилно Ако цивилен стъпи на мина, предполагам ще се окаже руска нали ?
15
1
 
5
 
! Отговори
Е, преди 2 години
"...82 525 квадратни километра"!!! По голяма глупост не бях чел, някой представя ли си колко мини са това? Но дори и да е така има изход! Всичкото "наци" през минните полета с по един шиш да разминирва... и това е начин за превъзпитание, който оцелее... оцелее! За другите - хероям слава
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи е време за много по-тежки оръжия, които могат да взривяват мини!
13
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
взимат се мерки... срещу цивилни, опитващи се да избягат от укронацитата
12
2
 
25
 
! Отговори
Мини маркет преди 2 години
Паравоенните фашизоиди са се побъркали здраво.
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди началото на войната вървяха по нашите телевизии кадри от подгодотовката на украйнската армия. Имаше кадри как от камион, на нещо като редосеяалка "садят" автоматизирано мини със засмени лица. Пускаха една след друга мините в движение!
10
5
 
31
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Голям Праз. Като ги зачаткат руснаците с най различни ракети няма нужда да пращат танкове и самолети...Това юдейче Зеленски Осназ да го пипне и да го одерат жив.
9
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската победа няма да се състой колкото и да му се иска на Путин !Путинофилчетата тук може да си купуват еднопосочен билет за Сибирския рай !
8
21
 
8
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
Трябва да се избиват окупаторите на Путин навсякъде и по всякакав начин. Какво търсят там. Да ги връщат само в ковчези
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Противопехотните мини са забранени дори за отчаяните. Фашистите вчера ни тровиха с радиация , ползват и снайпери. Според мен цялата държава ще бъде превзета и ще бъде управлявана от нормални хора. Тези не заслужават да имат държава.
6
7
 
6
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
Не разбрах кой е минирал. На Путин хората, хората на Зеленски или момчетата от Азов?
5
0
 
9
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Виж,на тази статия,вярвам!
4
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато за първи път отидох в СССР през 1971 бях учуден колко много хора имаше от така наречените трупчета без долни крайници придвижващи се на лагерни колички тикайки ги с ръце. Оказа се че това са остатъци от пехотата на маршал Жуков с чиято помощ великия съветски пълководец е разминирал минните полета с команда бегом марш и СМЕРШ зад гърба.